Më mbaj mend (për 1 muaj)

Milot
  • Emri i Vërtetë:
  • Milot Krasniqi
Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  4.5 / Votuan:  53
Këndon kryesisht: hip-hop

Milot është këngëtar i njohur. Kengtari shqiptar Milot Krasniqi është i lindur në gjenerimin e një lëvizje të pamohueshëm në Underground New York City Rap & Hip Hop Circuit. Kuotat themelues ONEDEEP Menaxhimi i Jozefit "ONEDEEP" Braun, i cili trajton Rezervimet dhe Promovimi për Milot, "Ka vetëm një arsye - Ai është i" uritur. I lindur në Prishtinë, Kosovë më 16 shtator 1981 për të Rexhep & Mejreme Krasniqi, të dy kimistë vendosur në një prej laboratorëve të qytetit, Milot u përball në fillim të me konfliktet dhe shtypja e një vendi në trazira politike dhe shoqërore. Nga 1989, tensionet në rajon kishte shkallëzua në një shkallë ku prindërit e Milotit e ndjerë shtyrë, për hir të familjes, të mbledhin kursimet që ata kishin dhe zhvendosin jashtë Kosovës - veprim i tyre ishte në Shtetet e Bashkuara. Tranzicionit në një vend të ri dhe të një gjuhe të re ishte tejet i ashpër në të gjitha frontet. Me shumë pengesa kundër gjetur marrëdhënie pune dhe strehim, fillimisht të marrë me qera një apartament të vogël në shoh cony Island, babai Milot u detyruar të punojnë disa punë kështu që nëna e tij mund të kujdesen për fëmijët e vegjël, Miloti (7) dhe motra e tij (9), në shtëpi. Nëpërmjet luftë dhe këmbëngulje, babai i tij ishte përfundimisht në gjendje për të siguruar një punë në Manhattan dhe u zhvendos familjen në mes të qytetit, ku kanë jetuar për 11 vjet, dhe më shumë kohët e fundit për Upper Manhattan, ku ata kanë qenë të jetesës për 6 vitet e fundit. Milot, me rrethana dhe ndërgjegjes, filloi të punojë në moshën 13 për të ndihmuar mbështetjen e familjes. Duke parë vështirësitë e tij dhe përtej pengesave sociale dhe financiare, Milot pa shans për një ekzistencë më të mirë dhe është shtyrë, me realitetin shpesh zymtë, për të luftuar për atë që ai me të vërtetë donte të bënte në jetë. Në mes të 90-së, "Mobb Deep i turpshëm" Album ishte një frymëzim zgjim dhe lidhje me Milot - ai ishte më shpejt të shkruar vjersha e tij me çudi pavetëdijshëm, fëmijë, dhe fuqi natyrore - nga ajo pikë në Milot të bëjë me këtë zbuluar pasion si një "përfundojë" në thirrjen e tij në jetë. Në 2002, Miloti regjistruar dhe nxorri një album në Kosovë me një grup shqiptar të quajtur "Bloody alboz" (Bloodyalboz.com). Disa nga këngët e albumit janë ende duke u vishet në të gjithë rajonin, sidomos në Urban FM 103,5 Prishtinës, organizuar nga DJ i njohur Sport Billy. Milot ka pasur një vit Breakout në 2005 në NYC Underground Scene, duke luajtur në dukje klubet dhe vende të tilla si Webster Hall, Piramida, Remote Lounge, dhe Upscalez. Ai është aktualisht në qytetin e gjerë "Uncrowned King Of NYC Tour" të organizuar nga HOT 97's DJ Megatron. Rapper shqiptar është caktuar për të kryer në Evropë në 2006 dhe është aktualisht në regjistrim gjurmët studio për albumin e tij solo debutimin e "MILOTsophy".

English
Albanian born artist Milot Krasniqi is generating an undeniable buzz in the Underground New York City Rap & Hip Hop Circuit. Quotes ONEDEEP Management founder Joseph “ONEDEEP” Brown, who handles Booking & Promotion for Milot, “There's only one reason – He's hungry”. Born in Prishtina, Kosova on September 16th, 1981 to Rexhep & Mejreme Krasniqi, both established chemists in one of the city's laboratories, Milot was faced early on with the conflicts & oppression of a country in political and social unrest. By 1989, tensions in the region had escalated to a degree where Milot's parents felt driven, for the sake of the family, to gather what savings they had and relocate outside of Kosova – Their move was to the United States. The transition to a new country and a new language was extremely tough on all fronts. With many obstacles against finding gainful employment and housing, initially renting a small apartment in Coney Island, Milot's father was forced to work several jobs so his mother could care for the young children, Milot (7) and his sister, at home. Through struggle and persistence, his father was eventually able to secure a job in Manhattan and moved the family to Mid-Town, where they lived for 11 years, and more recently to Upper Manhattan, where they've been living for the past 6 years. Milot, through circumstance and conscience, began working at the age of 13 to help support the family. Looking beyond his hardships and social & financial barriers, Milot saw the chance for a better existence and was pushed, through often grim reality, to fight for what he really wanted to do in life. In the Mid 90's, Mobb Deep's “The Infamous” Album was an awakening inspiration and connection to Milot - he was soon writing his own rhymes with surprisingly instinctive, prolific, and natural force - from that point on Milot refers to this discovered passion as a “Wrap” on his calling in life. In 2002, Milot recorded and released an album in Kosova with a former Albanian Rap group called the “Bloody Alboz”(Bloodyalboz.com). A few of the songs on the album are still getting spins throughout the region, most notably on Prishtina's Urban FM 103.5, hosted by well known DJ Sport Billy. Milot has had a breakout year in 2005 on the NYC Underground Scene, playing noted clubs and venues such as Webster Hall, Pyramid, Remote Lounge, and Upscalez. He is currently on the city wide “Uncrowned King Of NYC Tour” hosted by HOT 97's DJ Megatron. The Albanian Rapper is scheduled to perform in Europe in 2006 and is currently in the studio recording tracks for his debut solo album “MILOTsophy”.

Më datë 22 Mars 2018, Unikkatil publikon këngën "A Pe Sheh", në bashkëpunim me Milot & Don Phenom.

» Dërgo Korrigjime »

» Tekstet e Këngëve »

Punuan Biografinë:  zingjirtt    TBAVR  

Komente

3

Anëtar i labelit

T.B.A.

Instagrami

Zyrtar

Shto profile

të tjera


Komente 3