TEKSTESHQIP

Naser Berisha
Paradox
Lyrics

Paradox

Ditë me diell, dhe bie shi!
n`vendin tim gjysem diktaturë!
Shfletoj jeten qe me se njoh
As une sjam ai qe kesh dikur


Shikoj njer’zit, shoh fantazma
Ndër gurëvarre marrin thua,
Sorrat përmbi përmendore,
Dhe pastaj m’glacojnë dhe mua!

Ref:

Mjeku bëhet kamerier,
kamerieri këshilltarë,
arkitekti shet gazeta,
Kasapi behet gazetarë!

Askush s’mirret me punë t’veta!
me nuk ka mbet asnje coban
gjithe diten pijne machiato,
bejne sefa e plan s`kane

...

Nje ftyrthat m`ofrohet prane
s’me shikon dot, e thot qe cigare
Sa e njohur m’është kjo f’tyrë,
Po ky më mësoi në abetare!

Pertej rruge, një njollë tjetër,
F’tyrë e njohur, dikur artist,
M’thot’: „S’jetohet më prej artit,
F’mijt’ donë bukë, tash jam taksist!“

Ref:

Mjeku bëhet kamerier,
kamerieri këshilltarë,
arkitekti shet gazeta,
Kasapi behet gazetarë!

Askush s’mirret me punë t’veta!
me nuk ka mbet asnje coban
gjithe diten pijne machiato,
bejne sefa e plan s‘kane
INFO
Për një aspekt artistik të shtuar, krijimi muzikor u paraqit para shikuesve i përpunuar në prizmin vizual edhe me videoklip muzikor, i cili u publikua me datë 22 Gusht 2018.
Rryma muzikore:
Pop-Rock
Renditja:
Top 200