TEKSTESHQIP

Qemal Kertusha
Partizani I Vogel
Lyrics

Ti je kaq i vogel,bir o bir i nenes,
Ti do shkosh ne male me partizane.

Jashte po fryn murlani, rruga eshe e gjate,
Pushka eshte e rende, ti s'e mban dot.

O nene e dashur, eh sa shume si une
shkuan ne mal dhe prinderit vetem i lane.
Pa m'thuaj valle,
Mos jane ata me trima se une?
Si nena e tyre je dhe ti.

Harrove ti lodrat e tua
Atdheu te fal nje pushke ne krah'
erdhe edhe ti bashke me shoket
O i miri yne, o i vogli partizan'

Qeshte komandanti, qeshte komisari
E sa here me thoshin, o vogelush.
Bombat jane te renda, eshte i rende gjerdani,
Pushka eshte e gjate, ti s'e mban dot.

Harrove ti lodrat e tua...