Sami Frashëri
Sami Frashëri

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1850-1904)

 • Ndërroi jetë më:
 • 18-06-1904
 • Vendlindja:
 • FrashërBiografia

BIOGRAFIA: Sami Frashëri është një autor/publicist shumë i njohur. Sami Frasheri (Frashër, 1 qershor 1850 - Stamboll, 18 qershor 1904) ishte një shkrimtar, filozof dhe dramaturg shqiptar, dhe një figurë kryesore e Rilindja Kombëtare, lëvizjes së Rilindjes Kombëtare Shqiptare të fundit të shekullit të 19-të, së bashku me dy vëllezërit e tij Abdyl dhe Naim. Ai fitoi një vend në historinë e letërsisë osmane si një autor i talentuar nën emrin Şemseddin Sami Efendi dhe kontribuoi në reformimin e gjuhës turke osmane. ...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Sami Frashëri

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse do të mbjellësh për një vit, mbill misër e grurë. Nëse do të mbjellësh përgjithmonë, mbill arsim e kulturë.
   aforizma
  5
  804
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria për atdheun lind nga dashuria për familjen.
   aforizma
  4
  759
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu i lig i ngjan thesit të qymyrit: jashtë i zi, brenda akoma më i zi.
   aforizma
  0
  725
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kalben njerëzit e ndershëm atje ku lartësohen kriminelët.
   aforizma
  0
  721
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fjalët e keqdashësit janë si qymyri, që edhe po s’të dogjën, të nxijnë.
   aforizma
  0
  716
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çka nuk mund të bëjë armiku, ndonjëherë ta bën miku.
   aforizma
  0
  716
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeri i zoti nuk është ai që s’ka të meta, por ai që pranon të metat e tij.
   aforizma
  0
  716
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ata që merren me gjëra të vogla, humbasin zotësinë për t’u marrë me gjëra të mëdha.
   aforizma
  1
  714
 • 2021-02-08 14:34:41
  Po të mos ishte vdekja, a nuk do të ishte një vdekje jeta?
   aforizma
  0
  714
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që çdo ditë ka një dëshirë tjetër, asnjëherë nuk arrin të plotësojë dëshirën e tij.
   aforizma
  0
  713
 • 2021-02-08 14:34:41
  Biseda lind nga mendimi; biseda pa mendim nuk është bisedë, është grindje.
   aforizma
  0
  713
 • 2021-02-08 14:34:41
  Jeta përbëhet nga puna dhe fjala; kush i ka në rregull këto dy anë të jetës,mund të thotë se ka jetuar.
   aforizma
  0
  713
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mos e duaj gjumin shumë; hap sytë që të mos mbetesh i uritur.
   aforizma
  0
  713
 • 2021-02-12 00:25:03
  Shqiptar i vërtetë e i mirë është ay që vë gjithënjë e kurëdo kombërinë përpara fesë, nuk ka vëllezër ata që ka në besën e tij, por ata që ka në kombëri të tij.
   aforizma
  0
  713
 • 2021-02-08 14:34:41
  Po deshe të hakmerresh kundër një gruaje, lëvdo në sytë e saj një grua tjetër.
   aforizma
  0
  712
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është trimëri e madhe të heshtësh në tubimin e lajkatarëve
   aforizma
  0
  712
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që pranon këshilla është më i madh se ai që jep, sepse sa lehtë është të japësh këshilla, aq rëndë është t’i pranosh.
   aforizma
  0
  712
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fjala e atij që qesh shumë, s'e bën të qeshë asnjërin.
   aforizma
  0
  712
 • 2021-02-08 14:34:41
  Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes. Aty ku nuk ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë.
   aforizma
  0
  711
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njerëzit ndryshojnë prej njëri-tjetrit nga koka, jo nga këmbët.
   aforizma
  0
  711

Komente 8