TEKSTESHQIP

Vaçe Zela
Gjurme Te Arta
Lyrics

Linde ti per te qene i lir’, shqiptar.
Por jeta s’kish per ty nje dhurate,
Se mbi toke kish gure shume e pak bar…
Jo,s’mund t’jetoje ti pa liri,
Liria , kenga e pare.

Lumenjt’ kurr s’lodhen duke rendur ne det.
As ti s’u ndale jo drejt lirise,
Drejt kenges qe ndezi rrufete…
Ja tek rri, o bir i trimerise
Me ballin gjer tek rete!

Ref.
Ne shekuj ece mes krismave,
Mes bresherit te plumbave!
I lidhur fort me token
Dhe me endrren me t’bukur, me te bardhe.
Permbi truallin tend e peshtete koken,
Ne cdo gezim e shqote, o shqiptar!
Ne cdo gezim e shqote, o shqiptar!

Dhe tani afroma pak ballin, shqiptar.
Ja, koha la ketu ne cdo brazde
Shume gjurme, eh c’gjurme t’arta jane…
Po pranveren ke ti sot ne sy
Dyfeklidhuri me gjalme!

Lumenjt’ kurre s’lodhen duke rendur ne det.
As ti s’u ndale jo drejt lirise,
Drejt kenges qe ndezi rrufete…