TEKSTESHQIP

Vaçe Zela
Manushaqja
Lyrics

Manushaqe bukuroshe,
Pse s’ngre kryete përpjetë,
Po rri e mpit’ edh’ e qetë
Manushaqe bukuroshe,
Pse s’ngre kryete përpjetë,
Po rri e mpit’ edh’ e qetë

Pa shiko lulet’ e tjera,
Q’u çel’ e u lulëzuan,
Shih, pa shih ç’u zbukuruan

Hap syt’ e qesh dhe gëzohu,
Se gaz të math të kam prurë,
Mos më rri e sëmurë,
Po çelu, zbukurohu.

Shpendëra, hithëra, ferra
përsipër të kanë rënë,
Dritënë t’a kanë zënë
Me fletë shumë të gjera
Dritënë t’a kanë zënë
Me fletë shumë të gjera

Dimër’ t math me dëborë,
Me të ftoh t’ e me të ngritë
E m’e gjithë ligësitë,
Të la të mjer’ e të gjorë;

Dimër’ t math me dëborë,
Me të ftoh t’ e me të ngritë
E m’e gjithë ligësitë,
Të la të mjer’ e të gjorë;

Po mos u tremp, beëhu trime
Edhe ki durim e shpresë,’
E pa silli Zotit besë,
Dhe kësaj fjalësë sime.
E pa silli Zotit besë,
Dhe kësaj fjalësë sime.