TEKSTESHQIP

Dorina Leka
Rrjedh Në Këngë E Ligjërime
Lyrics

E i fortë po shndrit ai diell
dhe burimi këngët lugjeve i përcjell.
E i fortë po ngroh ky diell
edhe trimat nëpër mend mi sjell,
mi përkëdhel.

Nga ky diell i kohës sime
shndrisin shekujt në agime
edhe pushka i shqiptarit zjarr flakëron!

(x2)
Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
Po fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlarta me flamur!

E i fortë po bien ai tel
dhe lahuta tingujt mi çon larg,
i përcjell.
E një flakë po nxjerr ai tel,
edhe trimat nëpër mend mi sjell,
po mi sjell.

Nga ky zë i tokës sime
flasin shekujt me gjëmime,
edhe krisma e shqiptarit rrjedh
brez më brez.

(x2)
Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
Po fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlarta me flamur!

DËRGOI: