TEKSTESHQIP

Vaçe Zela
Një Zambak I Bardhë Në Gur
Lyrics

Lart ne shkrepat e Mirdites
ka hedh rrenj nje gur i kuq
kshtu thon fjalet e legjendes
kur zbret lufta me turq.

Kalojne vite e kalojne shekuj
por nje gje s'e harroj kurre,
si lulezon e kurre nuk vyshket
nje zambak i bardhe mbi gur.

Oh zambaku i bukur oh,
pse po cel petale?
do flladis une trimat oh
qe kane rene ne male.
o zambak i gurit oh,
pse cel n'at bjeshke n'maje
kujtoj partizanet oh,
shqipe mbi keto maje.

Lart mbi kreshtat e Mirdites,
Guri i kuq rrufete I pret,
Lart e ngre shqipja flamurin,
Dhe bllokades grusht I ngre,

Kalojne vite, kalojne shekujt
Mbi llogore vitet mur,
Lulezon e kurre nuk vyshket,
Nje zamkbak I bardhe mbi gur.