Thënie Për Poetët

Thënie Për Poetët

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poetët kanë fuqinë të ngrejnë dhembjet e veta në art, ku në të gjithë gjejnë dhembjet tona.
  Mitrush Kuteli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poetët: rojtarët e fundit të vetmive.
  Paul Celan aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësojeni kohën të mos i hajë të vetët, ç'u shemb shëmtije do ta ngrenë poetët.
  Azem Shkreli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mos u bëj poet nëse s'mund të vdesësh për secilin varg, të vdesësh për secilën fjalë.
  Azem Shkreli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poetët nuk kanë skrupuj kundrejt përvojave intime të tyre: i shfrytëzojnë.
  Friedrich Nietzsche aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poetëve që nuk u intereson muzika, bëhen poetë të dobët.
  Ezra Pound aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një poet është një botë e mbyllur brenda një njeriu.
  Viktor Hugo aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ua kam zili poeteve që udhëheqen vetëm nga instikti, pasi i shoh si të paplotë. Është e pamundur që poeti të mos jetë edhe pak kritik.
  Charles Baudelaire aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pyetjes: "Përse shkruan?" poeti do të përgjigjet gjithëherë shkurt: "Për të jetuar më mirë".
  Saint-John Perse aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poetët janë të lindur, oratorët janë të bërë.
  Ciceroni aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kush dëshiron të kuptojë poezinë, të hyjë në fshatin e saj. Kush dëshiron të kuptojë poetin, të hyjë në tokën e tij.
  Johann Wolfgang Von Goethe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kush dashuron vërtet, bëhet hero e poet për një buzëqeshje, për një fjalë, për një shenjë të personit që dashuron.
  Hermann Hesse aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Poeti i madh shkruan kohën e tij.
  T. S. Eliot aforizma
 • 2021-10-22 18:48:46
  Mos pyet kurrë për poetët se çfarë njerzish janë, por thjesht merr dhe lexojau veprat.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-10-23 16:11:22
  Tregimi më i mirë është me pak fjalë e shumë kuptim.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-11-05 08:01:28
  Fli, moj fli! Fli, me thanë. Lermë! E “dënuar“ jam. Më hedh vargu havadan.
  Natasha Limaj aforizma
 • 2022-03-19 16:53:56
  Të shkruarit nuk është frymëzim, por dhunti nga i madhi Zot.
  Tyran Prizren Spahiu aforizma
 • 2022-03-21 19:48:00
  Edhe në kohët më të turbullta, të errëta, poetët veç dritë sjellin me të tyret poezi. Si “qiriri“ për vete u dogjën, u tretën, që botën më të bukur ta shohim, unë e ti!
  Adelina Pali aforizma
 • 2022-04-13 19:37:57
  Do të shkruaj, se më shkruhet. S'është e thënë, gjithkujt t'i duhet!.. Mjaft që qëndr'e shpirtit tim, gurgullon, si një burim!
  Natasha Limaj aforizma
 • 2022-04-30 18:48:44
  Kur shkruan poezi, poeti elktrizohet, truri bëhet nul nëpër vargje elektronizohet.
  Qani Seferaj aforizma