Thënie Shqip

Thënie Shqip

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Topi që shemb kështjellat më të forta është atdhedashuria.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Djalin që tradhton atdheun, nuk e do as nëna e vet.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Edhe hâna do t'a dije, edhe dielli do t'ket pa, se përqark ksaj rrokullije, si Shqypnija vend nuk ka!
  Gjergj Fishta aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse do të mbjellësh për një vit, mbill misër e grurë. Nëse do të mbjellësh përgjithmonë, mbill arsim e kulturë.
  Sami Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mjerimi s’do mëshirë, do vetëm të drejtë.
  Migjeni aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Lereni më nj’anë fenë. Të shikojmë mëmëdhenë.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu në jetë ka nevoj për 1 filxhan shkencë, 1 shishe kujdes, dhe 1 oqean durim
  Ismail Kadare aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është gjithmonë e papëlqyeshme për një mësues, të diktojë tek nxënësit diçka që nuk ua ka mësuar ai.
  Rainer Maria Rilke aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi.
  Migjeni aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Le të sulemi nën flamurin e kuq në flakë të luftës, që të na drithërohet trupi nga dehja e barutit, që të na ndizet shpirti nga zjarri i shenjtë i lirisë dhe le të vdesirn duke thirrur: “Rroftë Shqipëria“.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-12 01:22:10
  Me nder përfaqësova traditat Shqiptare dhe lobova përmes këngës për ëndrrën e Kosovës së Pavarur.
  Edona Llalloshi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria për atdheun lind nga dashuria për familjen.
  Sami Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyra na ka dhënë një hyrje të vetme në jetë, e mijëra dalje.
  Michel de Montaigne aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Geg' e tosk', malsi, jallia jan' nji komb, m'u da, s'duron; fund e maj' nji a Shqipnia e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.
  Ndre Mjeda aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pa nevojë mos hap gojë.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atë që natyra kërkon nga njeriu është e shkruar brenda secilit prej nesh.
  Hermann Hesse aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atë që i bën tët eti,Ta presësh nga yt bir edhe ti.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Deri në fund të shkollës së mesme s'kam arritur t'u mësoj asgjë mësuesve të mi.
  Bertolt Brecht aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu mund të zgjedhë cilëndo fe që ka trashëguar apo që i pëlqen, por s'mund të zgjedhë një tjetër kombësi dhe të luftojë të tijën, pa vënë në ballë një vulë të madhe prej tradhtari.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Secilit, e ëma i ngjan, më e mira femër.
  Charles Baudelaire aforizma