TEKSTESHQIP

Piro Sulioti
Jorgjica
Lyrics

Kur te pashe
jorgjica, jorgjica moj
zemren ty ta dhashe

Thone bota je i marre
jorgjica jorgjica
une per ty do te shuaj zjarre
jorgjica jorgjica

lla lla llaj llaj lla lla llaj

do ta pi
o rakine, rakine moj
qe ta shuaj dhembshurine

do ta bej goten therrime
jorgjica jorgjica
se kjo dogji zemren time
jorgjica jorgjica

lla lla llaj llaj lla lla llaj

Teksti me perpunim nga Populli

Me thote bota je i marre
Jorgjica Jorgjica
une te pi, te shuaj zjarre
Jorgjica Jorgjica

jorgjica,jorgjica...
jarnaanana jarnanananaj

Do ta bej goten therrime
Jorgjica Jorgjica
se ma morre zemren time
Jorgjica Jorgjica

jorgjica,jorgjica...
jarnaanana jarnanananaj

Kur te pashe
Jorgjice, Jorgjice moj
zemren ty ta dhashe

ma jep thiken te pres mollen
Jorgjica Jorgjica
se kam frike se mos pres doren
jorgjica jorgjica
INFO
Një këngë që ne kemi dëgjuar në për më shumë se 60vjet.Një kënge "Legjendare" që rriti shumë breza dhe u lidh ngushtë me qytetin tonë. Muzika & Teksti Petro Dula (Papakristo).Historia e këngës është si më poshtë..Piro Sulioti u zbulua si talent në mënyrë të rastësishme nga kompozitori i mirënjohur KristoKono, në vitin 1936.Njohja e tij me Petro Papakriston, i konsideruar si babai i këngëve satirike korçare dhe ndihmesa e dhënë prej tij duke e nxjerrë Piro Suliotin te Radio Korça, shënoi fillimin e tij artistik.Në pranverën e vitit 1940 Petro Papakristo përgatiti këtë këngë për Piron me vargje të tjera. Një ditë në provat Piro Sulioti mori me vete skokun e tij të ngushtë, "Raqken i cili ishte shumë i dashuruar me një vajzë "Jorgjicen". Raqka u ul në një qoshe dhe ndiqte provat i heshtur duke e mbytur dhimbjen e tij në raki, ndërkohë që provat vazhdonin Raqka hedh gotën poshtë dhe fillon të bërtasë. Të habitur njerëzit të gjithë thanë se "është marrosur", përveç Papakristos i cili papritmas u zhyt në mendime!!!Ditën tjetër ai njoftoi Piron për ndryshimin e tekstit...kështu ka lindur Jorgjica, Rastësisht!!!