TEKSTESHQIP

Shaban Krasniqi
Po Ku Ka Si Ti O Shqiperia Ime
Lyrics

Po ku ka si ti o Shqipëria ime...
Hej fort po shndrit ai diell
Dhe burimi këngët lugjeve
m'i përcjell
Hej fort po ngroh ky diell
Edhe trimat nëpër mend m'i sjell
M'i perkedhel.
Nga ky diell i kohës sime
Shndrisin shekujt në agime
Edhe pushka e shqiptarit zjarr, flakëron.
Refr. I: Po ku ka si ti o Shqipëria ime
O fisnikja permbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjerime
Ballëlarta me flamur :I
2
Hej fort po bjen ai tel
Dhe lahuta tingujt m'i çon larg, m'i përcjell.
Hej fort po bjen ai tel
Edhe trimat nëpër mend m'i sjell
Po m'i sjell.
Nga ky ze i tokes sime
Flasin shekujt me gjëmime
Edhe krisma e shqiptarit rrjedh, brez me brez
Refr. I: Po ku ka si ty o Shqipëria ime
O fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjerime
Ballëlarta me flamur :I