Thënie Trimërie

Thënie Trimërie

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Le të sulemi nën flamurin e kuq në flakë të luftës, që të na drithërohet trupi nga dehja e barutit, që të na ndizet shpirti nga zjarri i shenjtë i lirisë dhe le të vdesirn duke thirrur: “Rroftë Shqipëria“.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-03-31 09:44:00
  Nëse nuk të mjafton ngjyrë dhe letër për të shkruar diçka me vlerë, ajo është lufta e lavdishme e UÇK-së.
  Imer Raçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  I urti kurr nuk ngutet, prej burrnís e jo prej tutet.
  Gjergj Fishta aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sa jeni shqiptarë me gjak shqiptari… lartësoni burrërinë.
  Asdreni aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  I ka hije detit vala, i ka hije kalit shala, por më shumë se të gjitha i ka hije burrit fjala.
  Ali Asllani aforizma
 • 2021-10-22 07:02:23
  Qendro përballë fortunave, por mos u bëj shkaktar i tyre.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-10-22 19:14:30
  Mbroju me majën e shpatës, por mbështetu në majën e pendës.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-11-09 16:45:43
  Nëse nuk ke aftësitë, mundësitë apo guximin me luftuar të keqen, do të mjaftonte që së paku të mos i japësh përkrahje asaj, dhe ti të numrohesh luftëtar në fushën e betejave për nderë dhe mirsi.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-12-05 08:57:25
  Të rritesh, nuk do të thotë që je bërë burrë. Por të kesh guxim të përballësh me frikërat e tua dhe të bësh gjithçka për të arritur atë çfarë ti do!
  Serena Ulaj aforizma
 • 2022-07-18 21:02:59
  Krisi pushka qysh qemoti, kur luftonte Kastrioti, flak e ndezi kosovari, luftonte Adem Jashari, me pushtuesin me barbar, Komandandi Legjendar.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2023-03-18 20:35:36
  Shpatullat e trimit nuk bien kurrë në krahët e pikëllimit!
  Lutfi Coka aforizma
 • 2023-03-18 20:34:26
  Syrin pushka kurrë s'ma plakën, që kjo tokë të mos ketë erë gjaku!
  Lutfi Coka aforizma
 • 2023-11-28 17:00:05
  Sot i tërë trupi më dridhet, ndjenjat shqetësohen, emocionet më ngulfatin, barku më trazohet. Sot jam më martirët, dëshmorët e kombit, jam me jetimët e zhdukurit...
  Tyran Prizren Spahiu aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një ushtri delesh që drejtohet nga një luan është shumë herë më e fortë se një ushtri luanësh që drejtohet nga një dele.
  Chabrías aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Trimi sillet si të mos ketë ndodhur asgjë, sepse nuk beson në asgjë, por pranon çdo gjë për vlerën e dukshme që ka.
  Carlos Castaneda aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shkalla e parë e heroizmit është të mundësh frikën.
  Gian Piero Bona aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të shpërfillim rrezikun kur na varet mbi kokë, nuk është trimëri, por çmenduri.
  Arthur Conan Doyle aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shqiptarët i dua se janë një rracë e vjetër dhe trima.
  Theodor Roosevelt aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Trimëria pas lufte dhe urtia pas kuvendi nuk vlejnë asgjë.
  Thënie shqiptare aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Trimi i mirë të vë kufinë.
  Thënie shqiptare aforizma